ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Baby swimming για παιδιά από 6 μηνών

Το  baby swimming είναι ένα πρόγραμμα εκμάθησης βασικών κολυμβητικών ικανοτήτων με τη μορφή παιχνιδιού που επιδρά ευεργετικά στο σώμα, το πνεύμα και την ψυχολογία του παιδιού.

Αναλυτικότερα:

 • Η κολύμβηση αποτελεί μια μορφή ήπιας αερόβιας άσκησης που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του βρέφους ενώ παράλληλα το βοηθά να αναπνέει καλύτερα. Επιπλέον, ενδυναμώνει το μυϊκό του σύστημα, την καρδιά και τους πνεύμονες.
 •  η δραστηριότητα στο νερό βοηθά στην εκτόνωση του νηπίου, βελτιώνοντας τις καθημερινές συνήθειες του ύπνου, αφού το ηρεμεί. Επίσης, βοηθά σημαντικά στη ρύθμιση των διατροφικών του συνηθειών.
 • Τα μαθήματα κολύμβησης μαζί με τους γονείς ισχυροποιούν τον δεσμό μεταξύ παιδιού- γονέα. Άλλωστε, αποτελούν μία πολύ καλή ευκαιρία να περάσετε μαζί ποιοτικό χρόνο!
 • το κολύμπι σε μικρή ηλικία αναπτύσσει την ευφυΐα, συνάμα με την αντίληψή του.
 • το νήπιο μαθαίνει να κοινωνικοποιείται πιο ομαλά μέσω της διαδικασίας του παιχνιδιού. Επίσης, μαθαίνει να είναι πιο ανεξάρτητο, αποκτώντας αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό του, ιδιότητες που υιοθετεί από την ευαίσθητη παιδική ηλικία και συνεχίζει να αναπτύσσει στην ενήλικη ζωή του, σύμφωνα με διεθνείς μελέτες.

Το Blue Swimming Centre, ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά κολυμβητήρια στην Αθήνα, έχει δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες, για μία ξεχωριστή εμπειρία της βρεφικής κολύμβησης αποκλειστικά για μωρά 6 μηνών έως 3 ετών:

 • μία υπερσύγχρονη, εσωτερική, ρηχή πισίνα με σταθερή θερμοκρασία στους 32°C (η ενδεδειγμένη θερμοκρασία για να μην ενοχλείται καθόλου το μικρό σας)
 •  ασφαλείς εγκαταστάσεις με αντιολισθητικό πάτωμα, για να περιορίζεται κάθε κίνδυνος ατυχήματος.
 •  5 ατομικές καμπίνες με αλλαξιέρα και ντους για την άνετη περιποίηση μετά το μάθημα και τη χρήση της πισίνας.

Η καθοδήγηση γίνεται από άρτια εκπαιδευμένους προπονητές με πολύχρονη εμπειρία στα μαθήματα κολύμβησης σε βρέφη. Όλοι οι εκπαιδευτές μας  ειδικεύονται στη ναυαγοσωστική, για να διασφαλίζεται με κάθε τρόπο η ασφάλεια του μωρού σας.
Το παιδί οδηγείται στην εκμάθηση βασικών κολυμβητικών δεξιοτήτων με ρυθμούς που υπαγορεύονται από τις ικανότητες της ηλικίας του και την δεκτικότητά του.
Η καθοδήγηση γίνεται με χαλαρό, διασκεδαστικό τρόπο, απουσία πίεσης, σε ολιγομελή τμήματα, έτσι ώστε κάθε βρέφος να προσεγγίζεται ατομικά, ανάλογα με την προσωπικότητά του.

Το  baby swimming είναι ένα πρόγραμμα εκμάθησης βασικών κολυμβητικών ικανοτήτων με τη μορφή παιχνιδιού που επιδρά ευεργετικά στο σώμα, το πνεύμα και την ψυχολογία του παιδιού.

Το Blue Swimming Centre, ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά κολυμβητήρια στην Αθήνα, έχει δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες, για μία ξεχωριστή εμπειρία της βρεφικής κολύμβησης αποκλειστικά για μωρά 6 μηνών έως 3 ετών.

Ακαδημίες Προαγωνιστικής & Αγωνιστικής Κολύμβησης (7+ετών)

Τα μαθήματα κολύμβησης προσφέρουν αμέτρητα οφέλη, ειδικά σε παιδιά μικρής ηλικίας. Τα παιδιά διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους από πολύ μικρά. Γι’ αυτό, μία δραστηριότητα όπως το κολύμπι τα βοηθά να αναπτύξουν σημαντικές ικανότητες και χαρακτηριστικά ευεργετικά για όλη τους τη ζωή.

Συγκεκριμένα:

 • Η παιδική κολύμβηση βοηθά στη σωματική ανάπτυξη του παιδιού σας, αφού το γυμνάζει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Επιπλέον, η εξάσκησή του στο νερό επιδρά θετικά στην υγεία του.
 • Τα μαθήματα κολύμβησης συντελούν στην εκτόνωσή του και τη δημιουργική διοχέτευση της ενέργειάς του, βοηθώντας σημαντικά στη βελτίωση των καθημερινών συνηθειών ιδιαίτερα των μικρών παιδιών. Ακόμα, η επαφή με το νερό το χαλαρώνει, απαλλάσσοντάς το από το στρες.
 • Ο ομαδικός χαρακτήρας του mini swimming αναπτύσσει την κοινωνικότητά του. Παίζοντας στο νερό, μαθαίνει να λειτουργεί ως μέλος μίας μικρής ομάδας, κάνοντας καινούριους φίλους. Η κοινωνικοποίησή του είναι ιδιαίτερης σημασίας, αφού βοηθά στη μετέπειτα ομαλή ενσωμάτωσή του στο περιβάλλον του σχολείου αναπτύσσοντας την προσαρμοστικότητά του.
 • Η καθοδήγηση των προπονητών μαθαίνει το παιδί να υπακούει στους κανόνες της κολύμβησης, καλλιεργώντας παράλληλα το χαρακτήρα του. Η πειθαρχεία είναι ένα από τα σημαντικότερα οφέλη που αποκομίζει το παιδί από τα μαθήματα παιδικής κολύμβησης, καθώς είναι ένα απαραίτητο στοιχείο για την καθημερινότητά του.
 • Εφόσον τα μαθήματα γίνονται χωρίς την παρουσία του γονέα μέσα στην πισίνα, το παιδί αποκτά αυτοπεποίθηση: μαθαίνοντας να λειτουργεί αυτόνομα, αναπτύσσει εμπιστοσύνη στον εαυτό του ήδη από μικρό.

Κολύμβηση Ενηλίκων

Τονώστε το σώμα σας νιώθοντας την ευεργετική δύναμη του νερού να σας κυριεύει.

Λειτουργούν τμήματα για αρχάριους και για προχωρημένους κολυμβητές.
Η κολύμβηση αποτελεί μια φυσική δραστηριότητα που προτείνουν ανεπιφύλακτα όλοι οι γιατροί ή προπονητές αφού γυμνάζει όλους τους μύες του σώματος συμβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό στην διατήρηση της καλή μας υγείας.
Πιο συγκεκριμένα, η άθληση στο νερό βοηθά στην σωστή λειτουργία της καρδιάς και του αναπνευστικού μας συστήματος, γυμνάζοντας τους μυς που στηρίζουν όλο το σκελετό μας.
Αυξάνει την αντοχή και τη μυϊκή ενδυνάμωση και συγχρόνως συντελεί στην ενίσχυση του ανοσοβιολογικού μας συστήματος ώστε να έχουμε μεγαλύτερη αντοχή στις ασθένειες και τους τραυματισμούς.

Παράλληλα, η γυμναστική στο νερό δρα αγχολυτικά, απομακρύνοντας το στρες της σύγχρονης ζωής, βελτιώνει την ψυχική μας διάθεσή και δημιουργεί ένα αίσθημα χαλάρωσης και ευεξίας. Ταυτόχρονα δημιουργεί ενεργητικότητα, ζωντάνια και προκαλεί ηρεμία.
Ανεξάρτητα από το σωματικό σας βάρος, την ηλικία ή το αν γνωρίζετε ή όχι κολύμβηση, η άσκηση μέσα στην πισίνα  είναι ιδανική επιλογή για άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών.
Με την παρουσία του έμπειρου προπονητή, παρακολουθείτε ατομικά ή ομαδικά μαθήματα, προσαρμοσμένα στις προσωπικές σας ανάγκες σας και ακολουθώντας το δικό σας στυλ και ρυθμό. Το κολυμβητήριο του Blue Swimming Centre, διαθέτει μία εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα 25 μέτρων μέσα στην οποίαμαθαίνετε μαζί με τον personal trainer όλες τις τεχνικές κολύμβησης.

Λειτουργούν διαφορετικά ομαδικά τμήματα για όσους βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο αλλά και όσους είναι ακόμα αρχάριοι. Ο εξειδικευμένος προπονητής θα σας επιβλέπει, συμβουλεύει και σας καθοδηγεί στην σωστή διεξαγωγή και ένταση των ασκήσεων, των τεχνικών κολύμβησης εξασκώντας όλα τα διαφορετικά στυλ που υπάρχουν.

Τονώστε το σώμα σας νιώθοντας την ευεργετική δύναμη του νερού να σας κυριεύει.

Η γυμναστική στο νερό δρα αγχολυτικά, απομακρύνοντας το στρες της σύγχρονης ζωής

Aqua Aerobic

Φορέστε το μαγιό σας και ελάτε να δοκιμάσετε Aqua Aerobic, ένα πρόγραμμα αερόβιας άσκησης με σημαντικά πλεονεκτήματα για όλες τις ηλικίες.
Η αερόβια άσκηση μέσα στο νερό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την αθλητική σας φόρμα, γυμνάζοντας όλο σας το σώμα.

 • Μέσα στο νερό γυμνάζεστε με αντίσταση 15 φορές μεγαλύτερη απ’ ότι στην ξηρά χωρίς να χρειαστεί να σηκώσετε βάρη. Μάλιστα η αντίσταση στο νερό βοηθά να αναπτυχθούν όλοι οι μύες. Ο συνδυασμός των ασκήσεων με λάστιχα ή άλλα βοηθητικά όργανα ενδυναμώνει τα χέρια, την πλάτη και τα πόδια σας ενώ κάθε κίνηση, βρίσκει την αντίσταση του νερού με αποτέλεσμα η προσπάθειά σας να είναι πιο αποτελεσματική
  (αντίσταση του νερού σημαίνει ότι σε κάθε κίνηση εκτός από το μυ που γυμνάζεται, γυμνάζεται και ο αντίθετός του)
 • Το συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής σας βοηθά να χάσετε τα περιττά κιλά, όχι απότομα αλλά σταδιακά, αποτελώντας τον ιδανικό τρόπο για να διατηρήσετε την καλή φυσική σας κατάσταση για περισσότερο καιρό. Μαζί με το ανεπιθύμητο βάρος το aqua aerobic συμβάλλει στην σύσφιξη και την γράμμωση του σώματος, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο τραυματισμών.
 • Επιπλέον, το πρόγραμμα aqua aerobic λειτουργεί ευεργετικά σε όσους ταλαιπωρούνται από πόνους στη μέση, ενοχλήσεις στα γόνατα ή αρθριτικά (ιδανικό και για ηλικιωμένους). Δεν επιβαρύνει καθόλου τις αρθρώσεις καθώς η άνωση αντισταθμίζει τη βαρύτητα με αποτέλεσμα να είναι ιδανικό για όσους είναι επιρρεπείς στους τραυματισμούς ενώ συμβάλλει παράλληλα στην πιο άμεση αποκατάσταση τυχόν τραυματισμών.
 • Το νερό βοηθάει να ρυθμίζεται πιο εύκολα η θερμοκρασία του σώματός μας γι’ αυτό και είναι  τέλειο για ευπαθείς ομάδες όπως οι έγκυες, οι παχύσαρκοι και οι καρδιοπαθείς.
 • Η απαλλαγή του σώματος από ένα μεγάλο μέρος του βάρους του, δημιουργεί την αίσθηση νευρομυϊκής χαλάρωσης, που συμβάλλει ιδιαίτερα στην καταπολέμηση του καθημερινού άγχους.

Στο κλειστό κολυμβητήριο του Blue Swimming Centre έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μαθήματα Aqua aerobic που πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους καθηγητές φυσικής αγωγής, καθόλη τη διάρκεια του έτους σε πρωινά και απογευματινά τμήματα.

Στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου θα βρείτε μία θερμαινόμενη πισίνα, σύγχρονων προδιαγραφών, ώστε να απολαύσετε με ασφάλεια το πρόγραμμα γυμναστικής που επιθυμείτε. Η αερόβια άσκηση στο νερό απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και αποτελεί μια αναζωογονητική φυσική δραστηριότητα που σίγουρα θα αγαπήσετε!